Ücretsiz Wordpress Oyun Temasi indir

Ücretsiz Wordpress Oyun Temasi indir

Wordpress kullanan ve oyun sitesi tema arayanların tam istediklerine göre bir tema. Gameportal oyun teması istediklerinizi karşılayabilecek düzeyde. Temanın panelide muvcut, aşağıda tema özelliklerini ve detaylı kullanımını anlatan yazıdan faydalabilirsiniz. Kurulumu bilmeyenler için

İndirmiş olduğunuz rarlı dosyayı klasöre çıkartın, daha sonra sadece tema klasörü ile birlikte ftp'den wordpressin kuruluğu ana dizinde wp-concent > themes klasörünün içine atarak admin panelinden temayı aktif edin. Tema kullanıma hazırdır.


a - İlk ayar alanı ana sayfa da yeni oyunlar alanında gözükecek oyun sayısını ayarlamanızı sağlar. 15 idealdir ancak kategorisi çok olan siteler için bu sayı artırılabilir.

b - Sosyal Medya Bileşeni sidebar alanında bulunan facebook, twitter gibi sosyal medya araçlarını göstermenizi sağlar. Bu bileşen için tanımlanmış bir menü vardır oradan düzenlersiniz. Aşağıda onunda anlatımı mevcut.

c - Dost siteler bileşeni de WordPress admin panelde Bağlantılar sekmesinde eklemiş olduğunuz web sitelerini listelemenize yarayan bileşendir.

d - Bilgi kutusu alanı belki de tema için en önemli ayar alanıdır. Google SEO algoritmasında göze çarpan en büyük niteliklerden birisi site içeriğinde text oranıdır. Sadece resimlerden oluşan bir site insanlara büyük faydalar getirmeyeceği için Google bu etkeni önemsemektedir. Bu alana HTML olarak metninizi yazarak SEO için iyi bir adım atmış olabilirsiniz.

e - Reklam Alanları ayar alanlarında sağ kısımda göreceğiniz boyut belirtimleri ve nerede gözüktüğüne dair cümlelerle yerleşimi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

f – Footer text alanı olarak belirttiğimiz alan sitenin en altında gözükecek olan 3 satırlık bir alandır, sayaç, link vs. ekleyebilmeniz için düşünülmüştür.


Yeni bir oyun eklemek hiç bu kadar kolay olmamıştı diyerek başlamak istiyorum. Çünkü yeni yazı eklerken özel alan seçmek site sahipleri için gerçekten bir eziyettir. Bunun farkında olduğumuz için bu alanları daha kolay eklenebilir bir hale getirdik.

Özel değerler olarak adlandırdığımız bu alanda oyun için gerekli resim linki, swf linki ve ya iframe kodunu rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Bazı oyunlar swf dosyasını yükleseniz dahi çalışmadığı için iframe özel alanı mevcuttur. Swf özel alanının boş olması durumunda sistem iframe özel alanını sorgular ve sonuçları game.php de ziyaretçiye sunar. İframe olarak bir oyun ekleyecekseniz swf alanı mutlaka boş olmalıdır.

Yeni oyun eklerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur resim olarak belirleyeceğiniz görselin mutlaka sitenizin ftp hesabında olması gerektiğidir.

Bunun sebebi temanın kendi içinde uyguladığı Cache sistemidir. Resimleriniz Cache sistemi sayesinde imaj dosyası olarak değil txt belgesi olarak siteye yüklenir. Bu Google PageSpeed değerlerini olumlu yönde etkilemektedir.

GamePort v1 boyutlandırma işlemini bu şekilde yaptığı için sitede orantısız resimler yerine daha düzgün ve şık resimler gözükecektir.


Temamızın desteklediği 3 adet menü var. İlk menü header’de gözüken üst menü değerine sahip alandır.

İkinci menü sosyal medya değerine sahiptir, sidebar alanında sosyal medya bloğunda gösterilir.

Üçüncü menümüz ise popüler kategoriler değerine sahiptir, bu menü footer text alanının hemen üzerinde gösterilir. Tasarıma farklılık katmak için düşünülmüştür.

Siz kendi menülerinizi yaratarak bu pozisyonlarda gösterim için ayarlayabilirsiniz.


Özel sayfa düzeni ile ziyaretçilerinize en çok oynanan oyunları bir sayfada listelemenizi sağlayan bu yapının kullanımı çok kolaydır. WordPress admin panelde yeni sayfa ekle linkine tıklayın ve sayfa başlığı alanını kendi isteğinize göre doldurduktan sonra hemen sağ kısımda bulunan Sayfa özellikleri ayar alanından Şablon değerine En Cok seçeneğini seçin. Daha sonra Yayınla diyerek menü yönetiminden istediğiniz menüye sayfanızı ekleyin.

İçerik alanına herhangi birşey yazmadan boş bir şekilde yayınlayacaksınız. Sayfa yapısı otomatik olarak en çok incelenen oyunları bu sayfada listeleyecek şekilde hazırlanmıştır.

 wordpress-oyun-temalari

0 yorum :